Äntligen måndag!

Japp för på måndagar får man ju gå på stand up comedy! Den här gången tänkte vi komma dit i tid så vi får ett bord nära scen, det är roligare då eftersom man riskerar att bli ett av skämten :)

Hemma hos....?

Igår var det äntligen måndag och då får man gå på stand upp comedy på restaurangen Hemma hos. Det var jag och Johanna som gick dit, fast Johanna hade sina föredetta klasskompisar där men eftersom vi var lite sena fick vi sitta längst bak där alla komiker sitter och inte framme vid scen. Det är inte fy skam det heller! En öl slank ner och sen blev det Boston Tea Party-kollande hemma hos Johanna innan jag drog hem! Nu är jag glad att jag har busskort och jag ska verkligen använda det flitigt, jag har ju ända fram till nyår på mig.

Ikväll är det hemma hos Karin som gäller... ska få se hennes nya lägenhet för första gången, jippi! Hon har ju målat om och gjort det fint. Och eftersom jag hade lovat mig själv att börja träna så ska jag ta mig en promenad dit, duktigt va? Då kommer jag också att få tillbaka min kamera som Karin har haft i snart 2 veckor(!).... då jäklar ska jag fota!

Praktiken!!

Ja nu är praktiken i full gång! Men det är riktigt roligt och det har än så länge bara gått 2 dagar! Har testat på lite allt möjligt bl.a plocka varor, plockkontroll, varit på infomöte, tagit hand om utökade, klistrat etiketter på lite allt möjligt, gått igenom Aponet, svansat efter kollegor :), varit i egenvården, kollat interaktioner och doseringar mm. Tyvärr har vi fått 1000 uppgifter från universitetet att göra samtidigt som praktiken håller på... som om det inte är nog med nya saker att lära sig och ta in! Vi ska göra ett arbete på ett ämne som vi blev tilldelade, föra dagbok över en livsstilsförändring som vi lovat att göra (jag skrev att jag skulle börja träna minst 2 helst 3 gånger i veckan), läsa ut kursboken och göra tillhörande övningar, muntligt föredrag och en massa miniuppgifter som har med Apoteket att göra.

härlig helg

Helgen var verkligen superkul och det blev verkligen en festhelg, det var väldigt längesen sist eftersom det har varit tentaperiod ett tag nu! Utång torsdag (Stocken), fredag (BJ) och lördag (Norrlands) för att sedan ladda upp inför första praktikdagen på söndagen. Vi hade ju besök från Sollentuna och lite andra ställen i helgen så det var väldigt mysigt! Det blev lite shopping också vilket även det var längesen jag gjorde! En mössa, ett par svarta tajts och en lila/vinröd klänning :) Sorgligt nog blev jag av med mössan samma dag jag köpte den... usch för Norrlands! Hur svårt kan det vara att hålla koll på garderoben?

En kul grej: Jag ber om att få ett nummer som jag kan ringa dagen efter ifall min mössa skulle dyka upp. Jag sparar det på mobilen genom att ringa numret en gång men jag råkade visst ringa lite för länge, för direkt efter så ringer de upp och säger att jag har ringt dem! Haha... vem ringer upp nån halv fyra på natten?!? :)

Sen var det packning som gällde hela söndagen för att få med mig det viktigaste till Sollentuna, lite kläder, skolgrejer, badrumsartiklar och datorn såklart!

Dåligt rykte?

Fick ett sms idag där det stod:

"Ring mig sen! Har hört massa rykten om dig!"

En sekund senare har jag ringt upp Gabbie och hon frågar om jag läste hela sms:et....

"Paranoida jävel! Skicka vidare och se vilka som är så dumma att dom inte läser hela sms:et... =)"

Hahaha så himla lättlurad man är! Jag blev RIKTIGT NERVÖS, man vill ju inte direkt gå runt och ha dåligt rykte! Sen skickade jag vidare sms:et till Cat som ringer upp direkt efter jag har skickat det och säger:

"Vad har du hört??"


Så jävla roligt... det är skitkul att bli skrämd :)

Myspys

Efter en lång dag i B8, sittandes som en och annan ostbåge, så är tentan äntligen över! Den var SVÅR och jag satt kvar och skrev tills det bara var 4 minuter kvar(!), jag brukar annars gå efter typ halva tiden! Tentasalen är jätteobekväm och så ska man sitta och bläddra i FASS så man sitter helt snett. Hade mycket ont i magen efteråt, precis som jag hade efter förra tentan då FASS var med... jag tror det är därför! Vad sägs om att införa massagestolar? Så jag fick ligga i fosterställning på min säng o vila lite men sen gick det över :)

Jag och Rose tittade lite på stipendier som man kan söka också för förmodligen, om vi får våra förstahandsval som valbara kurser nästa termin, så åker vi till Taiwan då! Iofs i bara ca 2 veckor men iaf.... fy fan vad roligt! Global farmaci!

Var ingen som var direkt partysugen efter den här tentan och rätt många hade andra planer men lite firande blev det ändå! Tentamiddag hos Cat och det blev maträtten-som-man-alltid-gör-när-man-inte-riktigt-orkar --> Taco!
Men smarrigt värre var det. Sen tvingade jag dem att titta på Desperate Housewives för det får man bara inte missa, eller hur Nadia? Men de tyckte det var riktigt roligt så de kanske börjar följa den där serien nu... vem vet?!

image151image152
Sabbe skär tomater och jag latar mig

image153
lammkött? Både JA och NEJ

image155
Guacemolen får 5 image157 av 5 möjliga!

image156
 Vilken fest

Wish me luck!

Tenta idag alltså i Farmaceutisk praxis och författningar, vi får hoppas det går bra! 80% för godkänt så inga slarvfel här inte!
image150

Kul kväll

Igår firade vi Emily som tydligen har blivit tant... Det var förfest och presentöppning i Solna i hennes fina lilla lägenhet och sen drog vi vidare ut! Väldigt trevligt, muy bien! Vaknade med ett mycket märkligt blåmärke på handen imorse... och då kom jag på att jag blivit fasttejpad i en dricka kvällen innan... ajaj :)



Ser kanske inte så värst farligt ut men det såg hemskt ut imorse!

Störda tentafrågor

Vi har fått en hel del övningstentor att öva på till tentan men den här frågan är ju inte bara lite töntig...

5) Paris Hilton kommer in på apoteket och hämtar ut läkemedel till sin
     hund Tinkerbell.

    a) Paris kommer från USA, omfattas hundens läkemedel av
         läkemedelsförmånen? Varför/Varför inte?
    b) En stund senare ringer Expressen, Aftonbladet och TT och vill veta vad
         Paris hämtade ut till hunden. Får du berätta det? Vaför/Varför inte?
    c) Paris köpte även en mascara och ett graviditetstest. Får du berätta det?
         Varför/Varför inte?

image146
 Skvallra eller inte skvallra? Det e frågan....

Smile

Idag var jag hos tandhygienisten och fick tänderna polerade, borttagning av tandsten och lite ditten o datten. Man känner sig fräsch när man går därifrån... en liten minimakeover :)

image145

Mamma har bakat äppelkaka som jag ska smaska på ikväll! mums!

Twins

Är inte det här väldigt likt Johannas lillebror? ärligt?

image144
Det roliga är att det är Sabbes Storebror!

JC-reklam

image143

snygging

Ja det verkar som att jag och Cat har rätt! Lill-Tiger är ju skitsöt :)

Helena på besök

I lördags kom Helena hit och vi hade en mys- o filmkväll! Lite Svensson Svensson, Babben & c/o, Hip hip hora och Dolt under ytan hann vi med, skönt med hemmakvällar! Vi lagade lite mat och drack lite te... sen var vi en snabbis på stan också på söndagen! Det köptes schampo, balsam och lite bomullsrondeller på Åhlat(?). Tur att jag hade Helena med mig eftersom jag glömt att lägga över pengar på kortet... gahh jag blir tokig!



Tack för besöket!

Det svänger katten!



He is a kitty cat :)

Grattis Birgitta

Ja faktiskt, namnsdag idag igen :) Grattis till mig!!

Grattis Jenny

Grattis till lilla mig som har namnsdag idag!

Triss

Igår var det förfest hos Cat, korridorsfest och BJ som gällde! Förstår inte varför allting jämt ska balla ur....


Akrobatik


En hel del bullar

Det blev ett lyckat bullbak med både vanliga hederliga kanelbullar med kardemumma i och lite mer speciella bullar med choklad- och vaniljsmak. Jag tror jag fick i mig 6 bullar totalt och det är jag stolt över! Allt slinker ned tillsammans med en kopp kaffe, mmmmmm.....

image126
Glada bullbakare

image127

Bra att man hjälps åt när det är lite krångligt att hälla i mjöl och röra om samtidigt :)

image128

Nån måste ju läsa i kokboken också... så det inte blir fel!

image129

Vi är grymma på att rulla bulldeg

image130

Bullarna

funny

Sådärja... nu ska degen jäsas och då kan man passa på att blogga lite under tiden. Idag var det typ nivå dagis på oss i skolan. Föreläsarna var rätt kassa så vi bestämde oss för att rita av varandra istället.




Vad tycks? Är det likt?


Lite annat skoj vi
gjorde var o göra en McDonaldsmeny, vad får det lov o va? :)




Bulleribulleribock

Idag ska det bakas massvis med kanelbullar. Det blir till att ta med sig 2 matlådor för vi ska åka direkt till Sabbe efter skolan, slutar 16 idag och det är himla sent! Sen blir det mjöl i hela lägenheten, deg på tröjan och en hel del bullar i magen förhoppningsvis! Bilder kommer senare!

coolingar

Ja så här heta var vi i somras, när vi jobbade på Gotland... enjoy :)



Grattis bullen i förskott

Ja imorrn är det kanelbullens dag och det är ju inte varje dag så det är klart det måste bakas, kanelbullar såklart!
Sen på fredag är det helt klart utgång som gäller, alla är taggade! Planen är att börja hos Cat kl 17.00 och sen dra på korridorsfest på Studentvägen för att sedan bege sig till BJ! Herregud vad länge sen det var man var där, så det är på tiden.... Man måste passa på nu innan man går på praktik för då blir det inget Uppsala på ett tag. Känns tråkigt på ett sätt men ändå skönt att få göra nåt annat. För de som jag inte sagt det till så har jag alltså fått en ny praktikplats, nämligen Apoteket Stinsen. Så om ni vill se en lite aningen vilsen receptarie så kan ni ju gå dit hehe :)
Lördag är än så länge oplanerad. Antingen så åker jag till Sollentuna och hälsar på eller så tänkte jag kanske gå lite på stan. Vi får se.

Receptarier is the shit

Ja så var tentan över och livet är tillbaka! Tentan gick väl OK trots allt, känns bättre efter att ha varit på tentagenomgången så vi hoppas på att bli godkända :) Efter att ha suttit ner i 5h och skrivit frenetiskt så blev det myskväll hos Rose med bastubad och chokladkakeätning! Himla gott var det och tricket är att ha i lite marshmallows!

Igår var jag på spinning och det har jag bara varit en gång förut. Det var i nian nån gång har jag för mig och jag tog ut mig så hårt att jag höll på att svimma. Helena fick sitta med mig i omklädningsrummet tills jag mådde bra igen hehe... Då hade jag iofs inte ätit frukost och vred på motståndet riktigt rejält! Den här gången gick det bättre och det kändes jätteskönt att träna, var så länge sen sist!

Sen var det lite stressigt för jag och Gabbie hade bestämt oss för att vi skulle ut o tentafesta! Vi förfestade hemma hos mig och hade himla skoj :) Jag, Gabbie och alla våra vänner.... som vi tydligen döpte om man kollar msn-historyn (hur stavar man det?). Blombert, Fumo, Feta ankan, Systersysterstrumpis, Rynkbulle och Smithe.... eehh man gör mkt dumt när man har några promille i sig!





Vi gick ut lite för sent så vi kom inte in på Snärkan heller, himla typiskt! Men vi hittade en massa skojiga kursare som hade fest som vi bjöd in oss själva till :) En kul kväll var det!

RSS 2.0